WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - MFC SI Heusden-Zolder  4 - 2  (2-1)

DATUM 18-01-2013  20:00

DOELPUNTEN

VERSLAG De beloften ontvingen vol goede moed de buren uit Heusden-Zolder, derde in de tussenstand. Ze waren uit op een sportieve revanche voor het verlies uit de heenronde en dat zag je meteen ook in het spelbeeld. Toegegeven, Heusden-Zolder ondervond ook de gemiste spelers uit de eerste ploeg. In de zesde minuut kan Bijloos een mooi hakje op Elia geven die een goede doelman Kenens op zijn weg naar doel vond. Drie minuten later kan kapitein Wijgaerts sterk rond Molemans pivoteren en overhoeks de 0-1 binnen schieten. Vier minuten later kan Battista F. op links uithalen. Doelman Kenens krijgt de bal niet goed ontzet en Dalia kopt de rebound langs. Celtic neemt de wedstrijd in handen en even later kan Hasdo de bal recupereren en alleen op doel af gaan, doch besluit langs. Heusden – Zolder plooit terug en breekt uit op de counter in minuut 17, maar de afwerking gebeurt niet op een gemeten voorzet naar de tweede paal. Een minuutje later breekt Celtic uit via Bijloos, die Dalia op links lanceert en goed meeloopt. De goede voorzet komt er en Bijloos scoort de gelijkmaker, 1-1. Drie minuten voor de pauze kan Van Velk over rechts oprukken en voorzetten, doch niemand volgt goed mee om af te werken. De tegenaanval gebeurt door Dalia. Zijn voorzet wordt door Van Velk in eigen doel gewerkt, 2-1. Een minuutje voor de rust dan krijgen we opnieuw een sterke Wijgaerts te zijn die op een attente doelman Di Stefano besluit. De rebound wordt door Van Velk slecht gekopt en Di Stefano bedankt. De ruststand blijft 2-1.

Na de pauze kan Battista F. na 3 minuten een mooie aanval opzetten met El Mansouri, doch met een goede reactie van Kenens wordt een grotere voorsprong verhinderd. In de 32e minuut kan Battista A. de bal veroveren, maar zijn puntertje gaat rakelings langs de paal. Even later krijgen we opnieuw een mooi uitgespeelde kans van Celtic via Hasdo op El Mansouri en dan in de loop van Battista F. die slim de 3-1 scoort. Een minuutje later kan een uitgespeelde kans niet tot bij de laatste Celtic-speler geraken doordat Claes er tussen zit, maar ongelukkig de bal in eigen doel werkt, 4-1. De bezoekers graven zich niet in en breken snedig uit, maar El Mansouri redt de meubelen voor een goede Baeten. Een minuutje later verovert Mechelmans de bal en wil Baeten in één tijd verrassen, maar die stond helaas voor Mechelmans alweer scherp gisteren. En toch kon hij in de 37e minuut niet verhinderen dat Wijgaerts een gemeten voorzet op Mechelmans gaf die er 4-2 van maakte. Celtic reageert meteen en met een steekpas kan Battista F. op broertje Lea inspelen, die net niet kan scoren aan de 2e paal. Celtic blijft domineren nu en op 3 minuten van het einde rukt Dalia nog eens op over rechts, doch de paal staat in de weg. Een minuutje later schiet Bijloos een vrije trap tegen de kruising, Heusden-Zolder countert meteen scherp, maar stuit opnieuw op een goede Baeten.

Opdracht volbracht tegen een goede tegenstander, die nu volgt op 7 punten. Leider Noorderwijk kreeg zoals verwacht geen moeilijkheden tegen Kortessem en dus blijven we co-leider, samen met Noorderwijk.